Tel: 020/481-900 | Call centar! 19816 | domzdravljapgd@t-com.me

Preminula prim. dr Paša Divanović, načelnica Pedijatrijske službe Doma zdravlja Podgorica

Preminula prim. dr Paša Divanović, načelnica Pedijatrijske službe Doma zdravlja Podgorica

Ugledna pedijatrica, načelnica Pedijatrijske službe Doma zdravlja Podgorica i omiljena doktorica generacija podgoričkih mališana prim. dr Paša Divanović, preminula je juče u Podgorici. Dr Paša dala je nemjerljiv doprinos razvoju pedijatrije u Glavnom gradu i Crnoj Gori, a jedan je od osnivača Asocijacije za preventivnu pedijatriju Crne Gore. Kao iskusan pedijatar i pedagog bila je mentor generacijama pripravnika i mladih ljekara specijalizanata, kojima je nesebično prenosila svoje znanje i iskustvo.
Četrdesetgodišnje iskustvo ljekara i tridesettrogodišnje kao pedijatra, naše drage doktorice Paše, bilo je protkano znanjem, stručnošću, profesionalizmom, ali i nježnošću, pažnjom i majčinskim odnosom prema svakom njenom malom pacijentu. I prepoznavala su to njena djeca, koja su sa puno povjerenja, ljubavi i bez straha dolazili kod svoje doktorice i kojima će sigurno najviše nedostajati.
Dr Paša je važila za jednog od najboljih pedijatara u Crno Gori, a svojom posvećenošću, toplini i savjetima zavrijedila je poštovanje kompletnog kolektiva Doma zdravlja Podgorica, svih kolega iz Crne Gore, kao i roditelja djece o čijem zdravlju je brinula.
Dom zdravlja Podgorica, odlaskom dr Paše Divanović izgubio je izvrsnog pedijatra, velikog čovjeka i nesebičnog prijatelja i druga.

Share