Call centar! 19816 | domzdravljapgd@t-com.me

Pregledi pacijenata sa simptomima COVID 19 u domovima zdravlja

Pregledi pacijenata sa simptomima COVID 19 u domovima zdravlja

Direktor Doma zdravlja Podgorica Nebojša Kavarić i šef  Kriznog medicinskog štaba Nermin Abdić  na sastanku sa direktorima  crnogorskih domova zdravlja ,koji je održan u četvrtak, 24.9.2020.god., konstatovali su visok nivo primarne zdravstvene zaštite i dogovorili još tješnju saradnju domova zdravlja sa bolnicama i KCCG kako ne bi dolazilo do preklapanja pregleda.

Svi domovi zdravlja u Crnoj Gori opremljeni su i kadrovski i tehnički i u punom kapacitetu obavljaju u COVID ambulantama preglede pacijenata sa simptomima infekcije koronavirusom što potvrđuje i činjenica da je juče u domovima zdravlja širom države pregledano više od dvije i po hiljade pacijenata, saopšteno je iz Kriznog medicinskog štaba.

“Krizni medicinski štab stoga poziva građane da se, u cilju rasterećivanja opštih bolnica i Kliničkog centra Crne Gore (KCCG), u svim slučajevima sumnje na infekciju koronavirusom javljaju i to pravovremeno na preglede u domove zdravlja. COVID timovi u domovima zdravlja donose nakon svakog pregleda odluku o tome da li se pacijent upućuje u bolnicu ili na kućno liječenje”, saopšteno je iz Kriznog medicinskog štaba.

Posebno je istaknut kvalitetan i posvećen rad pedijatara što je rezultiralo, između ostalog, i niskim nivoom infekcije među djecom.

Radi rasterećivanja domova zdravlja suspendovani su do daljeg konsultativni specijalistički pregledi koji su obavljani u ustanovama primarne zdravstvene zaštite.

 

Share