Tel: 020/481-900 | Call centar! 19816 | domzdravljapgd@t-com.me

Počinje Prvi Sajam medicine u Crnoj Gori

Počinje Prvi Sajam medicine u Crnoj Gori

PODGORICA – Danas u Podgorici, pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja i u organizaciji časopisa Medical, počinje Sajam medicine, koji će, kako je najavljeno, okupiti predstavnike domaćih i inostranih zdravstvenih institucija, ustanova, organizacija veledrogerija i udruženja.

Cilj ove manifestacije, koja se po prvi put održava u Crnoj Gori, a održava se 04., 05. i 06. oktobra, prema riječima predsjednika Organizacionog odbora dr Nebojše Kavarića, je razmjena iskustava, kvalitetna stručna edukacija i prezetacija zdravstvenih kapaciteta i mogućnosti i stručnoj javnosti, ali i opštoj populaciji.

Zdravstvene ustanove, pored standardnih i opšte poznatih djelatnosti, sve češće organizuju specijalizovane, dodatne projekte namijenjene podizanju opšte zdravstvene kulture, odnosno, kvalitetnijem rješavanju pojedinog zdravstvenog problema. A Sajam je adekvatno mjesto prezentacije svih ovih aktivnosti – istakao je dr Kavarić.

On se zahvalio svim izlagačima koji su, kako je kazao “u ovom teškom vremenu prepoznali značaj ove manifestacije, ali i stručni, edukativni i humanitarni karakter Sajma medicine”.

Dr Kavarić je naveo da su pripremljena vrhunska stručna predavanja iz raznih oblasti medicine i farmakologije, a pored stručnog pratećeg programa predviđen je i bogat promotivno-edukativni program i na taj način, kako je kazao, uz stručnost afirmisali i sve ostalo što doprinosi zdravom životu.

Biće predstavljena vizija razvoja crnogorskog zdravstvenog sistema, sa novim dijagnostičkim i terapijskim mogućnbostima i osvojetliće građanima postojeće kapacitete u korišćenju zdravstvene zaštite u Crnoj Gori – najavio je dr Kavarić.

On je naveo da će svoje prezentacije I štadnove tokom naredna tri dana imati Klinički centar Crne Gore, Ministarsvo zdravlja, Svjetsak zdravstvena organizacija, Ljekarska komora, Agencija za lijekove i medicinska sredstva, Farmaceutska komora, sve crnogorske bolnice I domovi zdravlja.

Tokom sajma, kako je saopštio sekretar organizacionog odbora dr Elvir Zvrko, biće organizovano šest naučnih plenarnih sesija, kao i još deset ostalih, sa ukupno 93 prezentacije, a čuće se oko 35 sati govora o raznim aspektima medicine.
Interesovanje zdravstvenih ustanova, kako je naveo je premašilo očekivanja.

Imali smo više prijava nego što smo očekivali što je pokazalo opravdanim ideju organizovanja ovakve manifestacije – rekao je dr Zvrko, napominjući da će, uz javne na ovogodišnjem sajmu biti zastupljene i privatne zdravstvene ustanove, kao i da očekuju i veliku posjećenost od strane građana.

Ulaz na sajam je besplatan, a radno vrijeme u četvrat i petak je od 9 sati I 30 minuta do 18 sati, a u subotu do 16 sati.

Share