Tel: 020/481-900 | Call centar! 19816 | domzdravljapgd@t-com.me

Otvoreno Savjetovalište za brak i porodicu

Otvoreno Savjetovalište za brak i porodicu

Direktor Doma zdravlja Podgorica dr Nebojša Kavarić otvorio je u petak, 06.juna, 2014.godine, Savjetovalište za brak i porodicu, u sklopu zdravstvenog objekta Centar u Ulici Jola Piletića.

Dr Kavarić je kazao da će stručni tim Savjetovališta pružati savjetodavne usluge iz oblasti bračnih i porodičnih odnosa i time prepoznati i preventirati eventualne poremećaje u porodičnim odnosima.

– Svrha Savjetovališta je razvijanje zdrave i funkcionalne porodice u zajednici i prevencija porodičnih disfunkcija. Aktivnosti će biti brojne i obuhvataće pružanje stručne pomoći prije i tokom braka, pripremajući supružnike za zajednički život i odgovorno roditeljstvo, pomoć roditeljima u prevazilaženju razvojnih problema djece, kao i u rješavanju međusobnih problema – kazao je dr Nebojša Kavarić, istakavši značaj saradnje Savjetovališta sa brojnim nevladinim organizacijama i Udruženjem roditelja.

U Savjetovalištu će raditi multidisciplinarni tim stručnjaka Doma zdravlja, a primjenjivaće se individualni i grupni rad i organizovati edukativne radionice. U početku, Savjetovalište će raditi utorkom i četvrtkom od 12 do 14 sati, a sve informacije zainteresovani sugrađeni će moći dobiti svakoga dana putem call centra na broj: 19816.

– Ovo će biti javna psihoterapijska služba za sve građane koji imaju neki porodični problem, teškoću ili konflikt, ali sa druge strane i ne mora da bude neki problem, može prosto biti neka dilema, potreba za savjetovanjem, da se pruži neka psihoedukacija koja je jako potrebna, jer statistika govori da se broj razvoda rapidno povećava – istakla je psihološkinja i porodični psihoanalitičar Sanja Maraš.

Share