Tel: 020/481-900 | Call centar! 19816 | domzdravljapgd@t-com.me

Otvorena seoska ambulanta u Karabuškom polju

Otvorena seoska ambulanta u Karabuškom polju

Direktor Doma zdravlja Podgorica dr Nebojša Kavarić otvorio je, u petak, 25.aprila 2014.godine, seosku ambulantu u Karabuškom polju, gdje će izabrani doktori ordinirati tri puta nedjeljno, čime će se omogućiti dostupnija zdravstvena zaštita stanovnicima ovoga područja.

– Stanovnici Karabuškog polja će od sada dobijati kompletnu zdravstvenu zaštitu na primarnom nivou, koja je u skladu sa zakonom, kao i ostali građani Glavnog grada. U početku će ambulanta raditi tri puta sedmično, a ako ukoliko se ukaže potreba, organizovaće se osmočasovnim radom pet puta u sedmici kao i u svim drugim objektima na području glavnoga grada. Mještani će dobiti, kazao je direktor Doma zdravlja dr Nebojša Kavarić.

Do otvaranja ambulante, mještani Karabuškog polja su kod izabranog doktora odlazili u neki od zdravstvenih objekata Doma zdravlja u Podgorici ili Tuzima.

Dr Kavarić je istakao da je ambulanta , u prvom redu, namijenjena starijim osobama, koje su slabije pokretne i kojima je značajno da ne putuju dugo do svog ljekara, a imaće mogućnost I da u ovom objektu urade i laboratorijske analize.

Direktor Doma zdravlja zahvalio je prijateljima sa ovog područja na dobroj saradnji i pomoći, kao i predstavnicima udruženja penzionera.

U ambulanti je na dan otvaranja zainteresovanim mještanima mjeren krvni pritisak.

Otvaranju je prisustvovao veliki broj mještana, koji su saglasni da je postojala potreba da počne sa radom jedan ovakav objekat. Naime, u ovom naselju živi oko 700 familija i oko 3.000 stanovnika.

Share