Tel: 020/218-077 | Call centar! 19816 | domzdravljapgd@t-com.me

Otvoren zdravstveni objekat “Zlatica” Doma zdravlja Podgorica

Otvoren zdravstveni objekat “Zlatica” Doma zdravlja Podgorica

Direktor Doma zdravlja Podgorica doc. dr Nebojša Kavarić, potpredsjednik Vlade Milutin Simović, ministar zdravlja Kenan Hrapović i gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković, uz prisustvo brojnih gostiju i mještana Zlatice otvorili su danas  višenamjenski objekat  u naselju Zlatica , u kojem će se izmedju ostalog nalaziti ambulanta Doma zdravlja.

Doc. Dr Nebojša Kavarić istakao je na svečanom otvaranju da su stanovnici Zlatice dobili najljepši poklon za dan grada, savremeni i funkcionalni objekat, u okviru kojeg će raditi i ambulante Doma zdravlja Podgorica.

“U objektu na Zlatici u početku će ordinirati četiri izabrana doktora za odrasle, patronažna služba i laboratorija, a tokom naredne godine proširićemo kapacitete sa izabranim doktorima za djecu i za žene. U proteklom periodu izgrađeno je ili rekonstruisano 12 objekata Doma zdravlja Podgorica, kako u užem gradskom jezgru tako i u prigradskim seoskim naseljima.”, naveo je Kavarić.

On je istakao da je izgradnja ovog objekta, potvrda  nedvosmislene namjere Glavnog grada i Doma zdravlja Podgorica da, uz pomoć Vlade Crne Gore, unaprijedi zdravstevnu zaštitu u svakom dijelu Podgorice, te da će Dom zdravlja Podgorica  nastaviti da širi sistem primarne zdravstvene zaštite, a  medicinski timovi i službe stići će do svakog stanovnika Glavnog grada.

Potpredsjednik Vlade Milutin Simović je ocijenio da je kvalitetna zdravstvena usluga jedna od najvažnijih životnih potreba svakog građanina, i da Vlada intenzivno radi na jačanju zdravstvenog sistema u Crnoj Gori, ulažući u kadrove, opremu i nove prostore.

“Želim da vas uvjerim da ćemo i u narednom priodu biti zajedno sa mještanima Zlatice, da ćemo kreirati i dalje dobru komunikaciju sa Glavnim gradom i da će sva resorna ministarstva buti servis građana i Zlatice, kao i ostalih područja Podgorice i cijele Crne Gore”, kazao je Simović

Ministar zdravlja Kenan Hrapović je kazao da je unapređenje zdravstvene zaštite u prigradskim i seoskim naseljima imperativ Vlade i Ministarstva zdravlja.

“Dinamičnim programom strukturnih reformi šaljemo jasnu poruku građanima Crne Gore koji žive u prigradskim i seoskim područjima da ćemo predano i odgovorno raditi na unapređenju kvaliteta zdravstvene zaštite i uopšte kvaliteta života”, kazao je Hrapović.

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković je rekao  da su u prethodnom periodu u toj  mjesnoj zajednici asfaltirane  saobraćajnice, postavljena kanalizaciona mreža, vodovodna, javna rasvjeta, uređene zelene površine, otvoreno reciklažno dvorište, izgrađena dva fudbalska terena sa pratećim sadržajima. On je najavio da će sledeće godine započeti produženje Bulevara Vilija Branta, i da se traži optimalno rješenje da Zlatica dobije i vrtić.

Share