Tel: 020/481-900 | Call centar! 19816 | domzdravljapgd@t-com.me

Otvoren prvi Sajam medicine

Otvoren prvi Sajam medicine

Danas je u Podgorici počeo Sajam medicine, koji je okupio predstavnike domaćih i inostranih zdravstvenih institucija, ustanova, organizacija veledrogerija i udruženja. Manifestacija ovog tipa prvi put se organizuje u Crnoj Gori, pod poroviteljstvom Ministarstva zdravlja i u organizaciji časopisa Medical, a trajaće do subote, 07. oktobra.

Ovo je idealna prilika da se afirmiše crnogorski zdravstveni sistem i da se i laička javnost upozna sa aktivnostima koje radimo, sa nedležnostima institucija u okviru sistema i da se prikaže da u svojoj djelatnosti koristimo i svjetska dostignuća u pojedinim oblastima, što smo potvrdili i uspješno obavljenim transplantacijama – kazao je, otvarajući Sajam medicine ministar zdravlja doc. dr Miodrag Radunović.

On je naveo da su prioriteti Ministarstva zdravlja u narednom periodu razvoj i implementacija preventivnih programa, sprovođenje skrining programa, kontrola hroničnih nezaraznih bolesti, ojačavanje centara za podršku u domovima zdravlja u cilju smanjenja faktora rizika.

Predsjednik Organizacionog odbora sajma, dr Nebojša Kavarić kazao je cilj da “u naredna tri dana učesnici sajma, stručna i opšta javnost, kroz vrhunska stručna predavanja saznaju više o dijagnostičkim i terapijskim mogućnostima svih crnogorskih zdravstvenih ustanova, kao i da se kroz brojne prezentacije upoznaju sa dostignućima čelnih crnogorskih zdravstvenih institucija i farmaceutskih kompanija”.

Kroz naučne plenarne i ostale sesije imaćemo priliku da vidimo preko 90 prezentacija o veoma značajnim i interesantnim temama iz raznih oblasti medicine i farmakologije, a na dvadesetak štandova izlagači će predstaviti svoj bogat promotivno-edukativni program – najavio je dr Kavarić.

Učesnici Sajma medicine su predstavnici Ministarstva zdravlja Crne Gore, Fonda za zdravstveno osiguranje, Kancelarije SZO u Crnoj Gori, Inatituta za javno zdravlje, Agencije za lijekove i medicinska sredstva, zatim Kliničkog centra Crne Gore, opštih i specijalnih bolnica, domova zdravlja, Ljekarske i Farmaceutske komore, kao i inostranih zdravstvenih ustanova, farmaceutskih kompanija, veledrogerija i privatnih zdravstvenih ustanova.

Sajam medicine prva dva dana radiće od 9 sati i 30 minuta do 18 sati,a u subotu do 16 sati. Ulaz je slobodan.

Share