Tel: 020/481-900 | Call centar! 19816 | domzdravljapgd@t-com.me

Održana edukativna tribina u Kučima

Održana edukativna tribina u Kučima

Dom zdravlja Podgorica, u saradnji sa Komisijom za zdravstvena pitanja Udruženja penzionera Glavnog grada, organizovao je edukativnu tribinu za mještanke Kuča, koja je održana u Domu omladine u Ublima.

Tema tribine bila je prevencija karcinoma dojke i grlića materice, najčešćih malignih oboljenja kod žena u Crnoj Gori.

Direktor Doma zdravlja Podgorica dr Nebojša Kavarić kazao je da Dom zdravlja Podgorica nastoji da obezbijedi kvalitetnu i dostupnu zdravstvenu zaštitu za sve stanovnike Glavnog grada, kako u gradskom, tako i u ruralnom području.

On je najavio da će se u dogledno vrijeme rekonstruisati objekat seoske ambulante u Kučima i da menadžment Doma zdravlja Podgorica u saradnji sa nadležnim institucijama sagledava mogunosti da se poveća broj ljekarskih timova za seoska područja, čime bi se omogućilo da ljekar u Kučima ordinira tri puta nedjeljno.

Dr Vesna Oborina iz Udruženja penzionera Podgorica govorila je mještankama Kuča o značaju pravovremenog sprečavanja nastanka i progresije ovih bolesti koje najčešće pogađaju upravo stariju populaciju.

Ona je istakla da je veoma važno obavljati redovne konrolne preglede i upražnjavati zdrave stilove života.

Tribini je prisustvovao veliki broj mještana, kojima su nakon toga ljekarski timovi Doma zdravlja Podgorica mjerili nivo šećera u krvi i krvi pritisak.

Share