Call centar! 19816 | domzdravljapgd@t-com.me

Obilježen Svjetski dan zdravlja

Obilježen Svjetski dan zdravlja

Dom zdravlja Podgorica tradicionalno je brojnim edukativnim i promotivnim aktivnostima obilježio 07. april – Svjetski dan zdravlja, koji  je ove godine posvećen depresiji i obilježava se pod sloganom: Depresija,hajde da razgovaramo”.

Pomoćnik direktora Doma zdravlja Podgorica, dr Milovan Jovanović kazao je da je depresija bolest današnjice i da se, prema zvaničnim podacima, sve više građana obraća za pomoć psihijatrima u Centru za mentalno zdravlja Doma zdravlja Podgorica zbog ovog poremećaja, sa fizičkim i mentalnim karakteristikama koje mogu da poremete sposobnost pojedinca da funkcioniše u društvu i radnom okruženju.  Zato je, prema njegovim riječima, potrebno da više voditi računa o svom zdravlju i nastojati da život učinimo što ljepšim i kvalitetnijim.

Na punktovima Doma zdravlja Podgorica, na Trgu Svetog Pretra Cetinjskog i u šoping centru Delta, koje je tokom dana posjetio veliki broj građana, ljekarski timovi govorili su o značaju primjene zdravih stilova života za očuvanje zdravlja i prevenciju bolesti.  Takođe, organizovano je i mjerenje šećera u krvi i krvnog pritiska i dijeljen edukativni promotivni material.

Share