Tel: 020/481-900 | Call centar! 19816 | domzdravljapgd@t-com.me

Obilježen Svjetski dan borbe protiv dijabetesa

Obilježen Svjetski dan borbe protiv dijabetesa

Dom zdravlja Podgorica, u saradnji sa Udruženjem domova zdravlja Crne Gore i Domom zdravlja Danilovgrad, brojnim aktivnostima obilježio je 14.novembar-Svjetski dan borbe protiv dijabetesa.

U saradnji sa farmaceutskom kompanijom “Sanofi”, a pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja održan je simpozijum na temu: Zdrav život i dijabetes, gdje su za izabrane doktore predavanja održali dr Nebojša Kavarić, direktor Doma zdravlja Podgorica, dr Mira Samardžić, specijalista endokrinolog u Institutu za bolesti djece KCCG i dr Sreten Kavarić, direktor Interne klinike KCCG.

[easyrotator]erc_90_1416066973[/easyrotator]

Tokom cijelog dana u tržnim centrima Delta i Gintaš ljekarski timovi Doma zdravlja Podgorica i Doma zdravlja Danilovgrad građanima su mjerili nivo šećera u krvi, krvni pritisak, davali savjete i osnovne informacije o bolesti i dijeliti zdravstveno-edukativni materijal. Posjećenost je bila izuzetno velika, tako da je u tržnom centru Delta oko 200 građana, a u tržnom centru Gintaš preko 350 građana izmjerilo nivo šećera u krvi i krvni pritisak.

[easyrotator]erc_30_1416072095[/easyrotator]

Takođe, tokom cijelog dana u svim objektima Doma zdravlja Podgorica i Doma zdravlja Danilovgrad svim zainteresovanim građanima mjerio se nivo šećera u krvi, krvni pritisak i dijelio zdravstveno-edukativni materijal o dijabetesu.

[easyrotator]erc_77_1416074308[/easyrotator]

U KIC Budo Tomović, održan je stručni skup na temu : Dijabetes kuda dalje”, na kojem su učesnici bili dr Valentina Kalinić, dr Ivan Milašević, dr Sreten Kavarić, dr Nebojša Kavarić, dr Snežana Vujošević i Stefan Pižurica.

Share