Tel: 020/481-900 | Call centar! 19816 | domzdravljapgd@t-com.me

Obilježen Svjetski dan borbe protiv dijabetesa

Obilježen Svjetski dan borbe protiv dijabetesa

Dom zdravlja Podgororica, brojnim aktivnostima i ove godine obilježio je 14.novembar-Svjetski dan borbe protiv šećerne bolesti.U saradnji sa Internom klinikom Kliničkog centra Crne Gore, organizovan je stručni skup, na kojem je o preventivnim programima u Savjetovalištu za dijabetes u sklopu Doma zdravlja Podgorica govrio director dr Nebojša Kavarić, a o novinama u liječenju endokrinolog dr Olivera Bošković. U četvratak, 14. novembra, u saradnji sa NVO CEPROG i Dijabetes Podgorica, u šoping centrima Delta i Gintas, medicinski timovi građanima su mjerili krvni pritisak, nivo šećera u krvi, tjelesnu težinu i visinu, a ljekari davali savjete o prevenciji šećerne bolesti i zdravim životnim stilovima. Takođe, dijeljene su edukativne brošure i flajeri sa podacima o samoj bolesti, dijagnostici, liječenju i prevenciji dijabetesa.[easyrotator]erc_21_1384454854[/easyrotator]

Interesovanje građana je bilo izuzetno veliko pa je na hiljade građana tokom dana provjerilo svoje zdravstveno stanje i razgovaralo sa ljekarima na štandovima u Delti i Gintašu.

I u Savjetovalištu za dijabetes u sklopu zdravstvenog objekta Nova Varoš, građani su mogli da izmjere nivo šećera u krvi. Redovnim pacijentima Savjetovališta, koji su na insulinskoj terapiji, kao i novootkrivenim dijabetičarima, podijeljeno je 20 aparata za kontrolu šećera u krvi.

[easyrotator]erc_27_1384449163[/easyrotator]

Dom zdravlja Podgorica, kroz rad Savjetovališta za dijabetes, sprovodi ove aktivnosti svakodnevno, a ne samo na Svjetski dan borbe protiv dijabetesa. Stoga, pozivamo sve građane, koji imaju genetske predispozicije da obole od dijabetesa ili imaju simptome koji ukazuju na to oboljenje ili jednostavno žele da se više informišu o šećernoj bolesti, da se obrate stučnjacima koji rade u Savjetovalištu gjde će dobiti adekvatnu pomoć i zdravstvenu uslugu ukoliko im je potrebna.

Share