Tel: 020/481-900 | Call centar! 19816 | domzdravljapgd@t-com.me

Novi punkt za testiranje na kovid u Tološima; Kovid pacijenti koji imaju urednu kliničku sliku mogu biti usmjereni na primanje terapije u DZ Centar i DZ Zlatica

Novi punkt za testiranje na kovid u Tološima; Kovid pacijenti koji imaju urednu kliničku sliku mogu biti usmjereni na primanje terapije u DZ Centar i DZ Zlatica

Dom zdravlja Podgorica obavještava građane da od sjutra, srijeda (24. mart), testiranje na kovid mogu raditi u objektima Tološi, Centar i Zlatica. Otvaranjem novog punkta za testiranje obezbjeđujemo bržu i efikasniju uslugu našim sugrađanima.

Takođe, obavještavamo javnost da od sjutra, izabrani ljekari u kovid centrima, koji procijene da kovid pacijenti koji imaju odgovarajuću kliničku sliku i spadaju u lakše slučajeve, mogu upućivati te pacijente na primanje jednokratne i antikoagulantne terapije u objekte DZ Centar i DZ Zlatica.

U DZ Centar i DZ Zlatica, obezbijeđeno je 15 kreveta za primanje terapije, a ovim potezom pacijenti koji spadaju u lakše slučajeve neće obilaziti patronažna ekipa, koja će shodno novoj dinamici vakcinacije biti preusmjerena na te obaveze.

Napominjemo – izabrani ljekari u kovid centrima će dati stroga epidemiološka uputstva i smjernice, kako samom pacijentu tako i porodici pacijenta koja ga vodi na terapiju, kako bi se ispoštovale sve mjere u cilju suzbijanja korona virusa.

Koristimo priliku da još jednom pozovemo građane da svoju redovnu terapiju, koja se prepisuje za hronična oboljenja, mogu naručiti putem portala eZdravlje, čime bismo na još jedan način izbjegli gužve na ulazim objekata DZ Podgorica.

Share