Tel: 020/218-077 | Call centar! 19816 | domzdravljapgd@t-com.me

NAJAVA: ECPD Međunarodna letnja škola o kardiovaskularnim bolestima od 26. do 30.juna u Bečićima

NAJAVA: ECPD Međunarodna letnja škola o kardiovaskularnim bolestima od 26. do 30.juna u Bečićima

Evropski centar za mir i razvoj (ECPD) Univerziteta za mir Ujedinjenih nacija organizuje od 26. do 30. juna 2017. godine u Hotelu „Splendid“ u Bečićima IX ECPD Međunarodnu ljetnju školu o kardiovaskularnim bolestima, sa glavnom temom „Prevencija, dijagnostika i tretman kardiovaskularnih bolesti”.

Svečano otvaranje Škole zakazano je za ponedeljak, 26. jun u 17sati.
Na otvaranju Međunarodne škole govoriće ministar zdravlja dr sci Kenan Hrapović, zatim utemeljivač škole prof. dr Đorđe Jakovljević, direktor ovogodišnjeg programa i direktor Health Consumer Powerhouse, Švedska prof. dr Arne Björnberg.

ECPD i njen Centar u Podgorici − Regionalni mediteranski institut za međunarodne postdiplomske studije i razvojna istraživanja, organizuje ovu školu u saradnji sa Ministarstvom zdravlja Crne Gore, Ministarstvom zdravstva Federacije Bosne i Hercegovine, Ministarstvom zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, Univerzitetom u Kragujevcu, Zdravstvenom mrežom jugoistočne Evrope (SEEHN), Svjetskom federacijom za srce (WHF) i Evropskom asocijacijom za kardiovaskularnu prevenciju i rehabilitaciju (EACPR) na osnovu ugovora ECPD, međunarodne obrazovne i naučno-istraživačke institucije iz akademskog sistema UN i ove značajne i ugledne međunarodne institucije i regionalnih ministarstava.

Tokom jednonedeljnog programa IX ECPD međunarodne ljetnje škole razmatraće se najnovija istraživanja, tehnološka dostignuća, studije slučaja, kao i smjernice i savremene mogućnosti prevencije kao i ranog otkrivanja i tretmana kardiovaskularnih bolesti.

Predavači će biti eminentni sručnjaci iz zemlje, regiona i Evrope, među kojima i doc.dr Nebojša Kavarić, direktor Doma zdravlja Podgorica i Regionalni koordinator ECPD za zdravstvene i ekološke studije.

Share