Tel: 020/481-900 | Call centar! 19816 | domzdravljapgd@t-com.me

Ministar zdravlja, Gradonačelnik Podgorice, direktor Doma zdravlja Podgorica i direktor Fonda za zdravstveno osiguranje posjetili rekonstruisanu ambulantu u Lijevoj Rijeci

Ministar zdravlja, Gradonačelnik Podgorice, direktor Doma zdravlja Podgorica i direktor Fonda za zdravstveno osiguranje posjetili rekonstruisanu ambulantu u Lijevoj Rijeci

Ministar zdravlja prof. dr Miodrag Radunović, Gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović, direktor Fonda zdravstva Kenan Hrapović i direktor JU „Dom zdravlja“ – Podgorica dr Nebojša Kavarić sa saradnicima, obišli su u petak,14. novembra rekonstruisanu ambulantu u Lijevoj Rijeci.

Oni su tom prilikom izrazili zadovoljstvo inicijativnošću mještana tog kraja, koja je rezutitala rekonstrukcijom i privođenjem namjeni postojećeg objekta u savremen objekat primarne zdravstvene zaštite koji će u mnogome olakšati svakodnevni život građana Lijeve Rijeke, Brskuta, Veruše i ostalih okolnih mjesta.

[easyrotator]erc_66_1416056302[/easyrotator]

Direktor Doma zdravlja Podgorica dr Nebojša Kavarić je saopštio da će Dom zdravlja nastaviti da radi na otvaranju novih ambulanti u seoskim područjima. On je naveo da ljekarska ekipa ordinira u ovoj ambulanti jednom sedmično-ponedjeljkom i najavio da će u dogledno vrijeme obezbijediti još jedan izabrani tim za seoska područja, kako bi povećali frekvencu dolazaka na dva puta sedmično i time omogućili ovdašnjem stanovništvu da u svom mjestu dobiju potrebne zdravstvene usluge.

Ministar Radunović je ocijenio da je, shodno predviđenim planom za tekuću godinu, Ministarstvo zdravlja opredijelilo neophodna sredstva za realizaciju projekta otvaranja nove ambulante Doma zdravlja Podgorica u Lijevoj Rijeci i izrazio zadovoljstvo što se sistem primarne zdravstvene zaštite širi i na ruralnom području i postaje pristupačniji i dostupniji svima koji žive u tim krajevima.

Gradonačelnik Stijepović naglasio je da će ravnomjeran razvoj Podgorice biti prioritet u radu gradske uprave i izrazio uvjerenje da će Glavni grad i u Lijevoj Rijeci u narednom periodu nastaviti da realizuje planirane projekte u cilju povećanja kvaliteta života građana.

Dom zdravlja Podgorica i firma Grupo tessile, vlasnik lanca butika Kids poklonili su dvoje dječjih kolica porodicama koje žive u Lijevoj Rijeci.

Share