Tel: 020/481-900 | Call centar! 19816 | domzdravljapgd@t-com.me

Ministar zdravlja prof. dr Budimir Šegrt posjetio Dom zdravlja Podgorica

Ministar zdravlja prof. dr Budimir Šegrt posjetio Dom zdravlja Podgorica

Ministar zdravlja prof. dr Budimir Šegrt sa saradnicima posjetio je u petak, 01.07.2016. godine Dom zdravlja Podgorica.

Tom prilikom ministar Šegrt je obišao zdravstvene objekte Nova Varoš, Stari aerodrom, Tuzi i Golubovci, razgovarao sa pacijentima i zaposlenima, kao i sa menadžmentom Doma zdravlja Podgorica.

Domovi zdravlja u Podgorici su dobro organizovani i nema gužvi, a prioritet u narednom periodu biće poboljšanje odnosa između pacijenata i zdravstvenih radnika, jer je to glavni izvor nezadovoljstva zdravstvenim sistemom, saopštio je resorni ministar Šegrt.

Šegrt je kazao da je evidentno, a i očekivano da se radi o dobro organizovanom Domu zdravlja.

“U razgovoru sa pacijentima, stekli smo utisak da se pregledi redovno zakazuju i u svum objektima nije bilo gužvi, što ne znači da nema mnogo posla.Pacijent u zdravstvenim ustanovima mora da osjeti da je dobrodošao, a mi moramo da znamo da zdravstveni sistem i svi zdravstveni radnici postoje zbog usluge pacijentu. Na tome moramo da radimo i to je možda najteži posao. Za to ne trebaju finansije, ali se moraju promijeniti navike”, poručio je Šegrt

On je najavio da će za desetak dana početi da radi nova radio-dijagnostika na mamografu u Domu zdravlja na Starom aerodoromu i u Golubovcima, zahvaljujući donaciji mještana.

Kako je naveo, planira se i disperzija ljekara, kako svi Podgoričani ne bi dolazili u dva ili tri doma zdravlja. Šegrt je pojasnio da će se na taj način izbjeći gužve.

U tom cilju, prema njegovim riječima, na jednoj ili dvije lokacije u Podgorici biće formirane ambulante, posebno u djelovima grada gdje je veliki broj stanovnika.

“To su neki trendovi ne samo u Podgorici, nego i u svim većim gradovima, takođe se i u Nikšiću krenulo sa tom idejom i ona je dala izvrsne rezultate”, zaključio je Šegrt.

Share