Tel: 020/481-900 | Call centar! 19816 | domzdravljapgd@t-com.me

Rukovodilac Ministarstva zdravlja posjetio Dom zdravlja Podgorica

Rukovodilac Ministarstva zdravlja posjetio Dom zdravlja Podgorica

Dom zdravlja Podgorica ugostio je u srijedu 04.03.2015.godine rukovodioca Ministarstva zdravlja dr Suada Numanovića sa saradnicima.

Tokom obilaska zdravstvenih objekata Stari Aerodrom i Blok pet, direktor Doma zdravlja Podgorica dr Nebojša Kavarić upoznao je ministra Numanovića, da iako su proteklih godina izgrađeni novi objekti, s obzirom na povećanje broja osiguranika, neophodno je uvijek ići korak naprijed i u djelovima grada, u kojima se stvaraju potrebe za kvalitetnom zdravstvenom zaštitom, proširivati kapacitete.

Dr Kavariće je istakao da je ohrabren najavom o saradnji sa Glavnim gradom kroz obezbjeđivanje dopunskog prostora na nekoliko lokacija, i to u Delta kvartu, na Zlatici, u Bloku devet. Takođe, kako je naveo, povećaće se kapaciteti na Starom aerodromu i na Koniku, gdje je veliki priliv stanovništva. Direktor Doma zdravlja Podgorica izrazio je zadovoljstvo najavom iz Ministarstva zdravlja da će se u najkraćem vremenskom roku raditi na ostvarivanju kapitalnog budžeta za sljedeću godinu za dva nezavršena zdravstvena objekta Nova Varoš i Stara Varoš.

Rukovodilac Ministarstva zdravlja dr Suad Numanović kazao je da dijeli zadovoljstvo sa svojim saradnicima što u ustanovi koja opskrbljuje oko 200 hiljada osigranika vlada profesionalan odnos svih zaposlenih u ovoj instituciji.

U prilog tome, kako je rekao, govori i nagrada koju je Ljekarska komora dodijela Domu zdravlja Podgorica i proglasila je najboljom zdravstvenom ustanovom u prošloj godini, kao i nagrada za sve zaposlene u liku prvog čovjeka, kada je Glavni grad je dodijelio devetnaestodecembarsku nagradu dr Nebojši Kavariću.

Ministar Numanović je ocijenio da jasno govori o odnosu zaposlenih u pružanju zdravstvenih usluga.

-Dogovorili smo se da što prije sagledamo potebu kadrovskog potencijala i, kroz novu sistematizaciju, povećamo broj timova, što je neophodno uzimajući u obzir broj osiguranika – istakao je Numanović. On je dodao da će u najkraćem vremenskom periodu pokušati da stvore i materijalne pretpostavke za jačanje potrebnog kadrovskog potencijala.

Share