Tel: 020/481-900 | Call centar! 19816 | domzdravljapgd@t-com.me

Košarkašice KK “Budućnost” u Domu zdravlja Podgorica vakcinisale se protiv gripa

Košarkašice KK “Budućnost” u Domu zdravlja Podgorica vakcinisale se protiv gripa

Ljekarska ekipa Doma zdravlja Podgorica obavila je u subotu, 19. oktobra sistematski pregled članica ženskog Košarkaškog kluba “Budućnost” i nakon toga gotovo sve igračice primile su vakcinu protiv sezonskog gripa.

Izabrani doktor za odrasle u Domu zdravlja Podgorica dr Slaviša Rabrenović nakon obavljenih pregleda, kazao je da su igračice zdrave i u punoj kondiciji i da su se sve, osim par njih koje su prehlađene, vakcinisale protiv gripa.

Pomoćni trener ženskog košarkaškog kluba iz Podgorice Lazar Simonović izrazio je zadovoljstvo što su upravo oni promoteri kampanje vakcinacije protiv sezonskog gripa.

Vrlo je važno da sportisti, koji puno putuju, budu zaštićeni od virusnih infekcija, a poznato je da je upravo vakcinacija najbolji vid prevencije protiv gripa. Zato bih preporučio i svim ostalim klubovima iz Glavnog grada da se obrate Domu zdravlja Podgorica, koji je uvijek pokazivao poseban senzibilitet prema sportistima, tako da smo, bilo da je u pitanju povreda, bolest, sistematski pregledi ili nešto drugo, uvijek dobili pravovremenu i kvalitetnu zdravstvenu zaštitu – kazao je Simonović.

Share