Tel: 020/481-900 | Call centar! 19816 | domzdravljapgd@t-com.me

Kamenovan objekat Doma zdravlja Podgorica na Koniku

Kamenovan objekat Doma zdravlja Podgorica na Koniku

U petak, 02.12.2017.godine, oko 17 sati nepoznati počinioci kamenovali su zdravstveni objekat na Koniku.Tom prilikom je polomljen prozor na ambulanti, u kojem se u tom trenutku nalazila doktorica R.L., koja srećom nije povrijedjena.
Ovo, na žalost, nije prvi put da pacijenti ugrožavaju bezbijednost i živote zdravstvenih radnika,te stoga upozoravamo i opominjemo da nećemo tolerisati fizičko i svako drugo nasilje prema ustanovi i svim zaposlenima. Objekat na Koniku je posebno meta napada neodgovornih pojedinaca čime štete i svim drugim gradjanima , jer ometaju i ugrožavaju pružanje zdravstvene zaštite.
Ovakvim napadima može se dovesti u pitanje bezbijednost i funkcionisanje čitavog objekta na Koniku, posebno u danima vikenda, te molimo gradjane da pomognu u očuvanju bezbijednosti zaposlenih,reda i procesa rada jer objekat sa više desetina zaposlenih postoji radi njih, i njihove zdravstven zaštite.
Pozivamo nadležne organe da iz domena svojih ingerencija hitno preduzmu sve zakonom propisane aktivnosti i primjene sve raspoložive mjere,indetifikuju i kazne počinioce ovog nedjela i zaštite pravo zaposlenih na bezbijednost, ličnu i imovinsku sigurnost na poslu i nesmetano pružanje zdravstvene zaštite.
O navedenom incidentu smo obavijestili Ministarstvo zdravlja i dobili punu podršku za predložene mjere na zaštiti integriteta zaposlenih i čitave ustanove.

Share