Tel: 020/481-900 | Call centar! 19816 | domzdravljapgd@t-com.me

Dom zdravlja Podgorica uručio poklon porodici Janjušević sa Bioča

Dom zdravlja Podgorica uručio poklon porodici Janjušević sa Bioča

Dom zdravlja Podgorica poklonio je porodici Dragoslava i Olivere Janjušević, nastanjenoj na Bioču kompjuter sa pratećom opremom, kako bi pomogli školovanje i na neki način uljepšali djetinjstvo njihovo četvoro djece. Porodica Janjušević je lošeg materijalnog stanja, roditelji su nezaposleni, a troje djece ide u seosku Osnovnu školu “18.oktobar”.

– Drago nam je što smo imali priliku da pomognemo i ovim skromnim poklonom bar na trenutak izmamimo osmjehe Stefana, Anđele, Balše i Nemanje, kojima će kompjuter, danas kada je život nezamisliv bez informatičke komunikacije, svakako mnogo pomoći u školovanju, ali i razonoditi ih u slobodnom vremenu – kazao je uručujući donaciju direktor Doma zdravlja Podgorica dr Nebojša Kavarić.

On je istakao da je Domu zdravlja Podgorica čast što je imao priliku da “ulaže u jednu ovako zdravu, brojnu porodicu, kojih je na žalost sve manje i koje, samim tim, predstavljaju pravo bogatstvo i grada i cjelokupnog društva”.

– Nećemo se zaustaviti na ovome, već smo na raspolaganju, ne samo da u kontinuitetu brinemo o vašem zdravlju, što nam je primarna obaveza, već, koliko budemo u mogućnosti da vam pomognemo da djeca dobiju sve što im je potrebno za život i školovanje, kao pravi prijatelji porodice – poručio je dr Kavarić Janjuševićima.

Direktorka OŠ “18.oktobar” Milica Stanković kazala je da je ovaj koristan dar stigao u prave ruke, jer su djeca Dragoslava i Olivere primjer u školi.

– Uprkos teškom djetinjstvu, Stefan, Anđela i Balša su odlični učenici i poslušna i vaspitana djeca i zaslužuju da im se pomogne da izrastu u dobre i odgovorne osobe. Nadam se da će i druge institucije i svi koji imaju mogućnosti slijediti primjer Doma zdravlja Podgorica – istakla je Stanković.

Dragoslav Janjušević izrazio je veliku zahvalnost što Dom zdravlja Podgorica brine o njegovoj djeci.

– Zahvaljujući angažmanu nadležnih u Mjesnoj zajednici i direktorki škole obezbijeđen nam je i ovaj privremeni smještaj, a mnogo nam znači što će naša djeca moći i informatički da se obrazuju, zahvaljujući Domu zdravlja Podgorica – kazao je Dragoslav i izrazio očekivanje da će mu i lokalna samouprava pomoći da se radno angažuje.

Share