Tel: 020/218-077 | Call centar! 19816 | domzdravljapgd@t-com.me

Dom zdravlja Podgorica učestvovao na “Puzlijadi“

Dom zdravlja Podgorica učestvovao na “Puzlijadi“

Dom zdravlja Podgorica podržao je u subotu, 27.maja manifestaciju  “Puzlijada i turnir u igri “Ne ljuti se čovječe” koju tradicionalno  u Mall of Montenegru ,organizuje Dječiji edukativni centar “Pčelica”.

Akušerske sestre Doma zdravlja su u okviru bogatog kulturno-umjetničkog programa i edukativnih i kreativnih radionica  pružale korisne informacije za trudnice i uopšte sve buduće roditelje o pripremi za dolazak novog člana porodice i njezi i razvoju beba.

Svi koji očekuju prinovu bili su u prilici da na jednom mjestu dobiju veliki broj važnih i korisnih informacija, ali i da porazgovaraju sa stručnim licima Savjetovališta za reporoduktivno zdravlje Doma zdravlja- Škole roditeljstva i Škole za trudnice.

U okviru prezentacije Škole za trudnice i Škole roditeljstva medinska sestra Dajana Zlatičanin upoznala je prisutne o značaju psihofizičke priprema za porodjaj trudnica, porodjaju, pripremi za dolazak bebe u porodicu, pedijatrijsko njezi, laktaciji odnosno o svemu što je posebno bitno za buduće roditelje.  Pedijatrijska sestra Aida Ramović Piranić demonstrirala je pravilno kupanje, povijanje i hranjenje bebe.

Dom zdravlja Podgorica je i ovoga puta, učešćem na “Puzlijadi” podržao manifestacije koje podstiču podršku porodici kao temelju svakog društva, sa namjerom da djeca i roditelji slobodno zajedničko vrijeme provode što kvalitetnije.

Share