Call centar! 19816 | domzdravljapgd@t-com.me

Dom zdravlja Podgorica učestvovao na Festivalu roditeljstva “Porodica fest”

Dom zdravlja Podgorica učestvovao na Festivalu roditeljstva “Porodica fest”

Dom zdravlja Podgorica podržao je u subotu, 13.maja Prvi festival roditeljstva “Porodica fest” koji je, u susret Međunarodnom danu porodice organizovalo Udruženja Roditelji u parku Dvorca Petrovića.

Akušerske sestre Doma zdravlja tokom cjelodnevne manifestacije dijelile su edukativni materijal i pružale korisne informacije za trudnice i uopšte sve buduće roditelje o pripremi za dolazak novog člana porodice i njezi i razvoju beba.

Svi koji očekuju novog člana porodice bili su u prilici da na jednom mjestu dobiju veliki broj važnih i korisnih informacija, ali i da porazgovaraju sa stručnim licima Savjetovališta za reporoduktivno zdravlje Doma zdravlja- Škole roditeljstva i Škole za trudnice.

Na prezentaciji koju je održala medinska sestra Dajana Zlatičanin bilo je riječi o značaju psihofizičke priprema za porodjaj trudnica, porodjaju, pripremi za dolazak bebe u porodicu, pedijatrijsko njezi, njezi bebe- kupanju, povijanju i njezi pupka i kože, dojenju, laktaciji, te rastu i razvoju bebe u prvoj godini života, odnosno svemu onome što posebno interesuje buduće roditelje.

Festival roditeljstva organizovan je u cilju promocije uloge porodice kao temelja svakog društva i njenog značaja za zajednicu i pojedinca. U okviru zabavno-edukativnog programa koji je trajao od 10h do 20h održana su zanimljiva stručna predavanja i paneli, aktivnosti i aktivacije za djecu svih uzrasta.

Share