Tel: 020/481-900 | Call centar! 19816 | domzdravljapgd@t-com.me

U Domu zdravlja Podgorica sjutra počinje vakcinacija protiv gripa

U Domu zdravlja Podgorica sjutra počinje vakcinacija protiv gripa

Vakcinacija protiv sezonskog gripa u Domu zdravlja Podgorica počeće u utorak, 02. oktobra 2018.godine.

Svi građani kojima se preporučuje vakcinacija, treba da se jave u Dom zdravlja Podgorica kod izabranog doktora kod kojeg su registrovani i zakažu vakcinaciju, jer vakcinu ne smiju da prime osobe koje u trenutku vakcinacije imaju povišenu temperaturu ili neko akutno oboljenje.

Vakcinacija se preporučuje djeci starijoj od šest mjeseci sa hroničnim oboljenjima respiratornog sistema, kardiovaskularnog sistema i bubrega, osobama koje se liječe od metaboličkih poremećaja ( kao što je šećerna bolest) i sa smanjenom funkcijom imunološkog sistema, uključujući i lica sa HIV/AIDS-om, kao i osobama koje imaju transplantirane organe.

Takođe, vakcinanacija se preporučuje svim osobama starijim od 65 godina, hronično oboljelim osobama, koje žive u kolektivnom smještaju, zdravstvenim radnicima i saradnicima.

Vakcinacija protiv gripa je jedina specifična mjera prevencije i najučinkovitija zdravstvena mjera, kada se radi o sprečavanju obolijevanja i komplikacija gripa. Zato apelujemo na sve građane koji imaju indikaciju da se što prije vakcinišu i time zaštite sebe i doprinesu sprečavanju širenja virusa.

Share