Tel: 020/218-077 | Call centar! 19816 | domzdravljapgd@t-com.me

Dom zdravlja Podgorica organizovao vanrednu vakcinaciju djece

Dom zdravlja Podgorica organizovao vanrednu vakcinaciju djece

Pedijatrijski timovi Doma zdravlja Podgorica proteklog vikenda ( 12. i 13. maj 2018.godine), u zdravstvenom objektu Blok pet, sproveli su vanrednu vakcinaciju djece. Pozvano je oko stotinu mališana, a odziv je bio izuzetno dobar jer se pozivu se nije odazvalo samo nekoliko roditelja.
Djeci su, u skladu sa uzrastom urađeni sistematski pregledi, a djeca predškolskog uzrasta nakon toga su primili vakcine prema kalendaru vakcinacije (Pentaxim ,Hep B,MMR ,OPV ,DT al,dT pro adultis).
Takođe, pedijatrijski tim Doma zdravlja Podgorica, organizovao je kampanjsku vakcinaciju djece u Izbjegličkom naselju Vrela Ribnička, gdje je pregledano i vakcinisano 57 djece, od ukupno 90 koliko je bilo pozvano.
Zahvaljujući dobro organizovanoj javnoj kampanji Doma zdravlja Podgorica, od avgusta prošle godine do sada MMR vakcinu primilo je preko četiri hiljade mališana. Dom zdravlja Podgorica nastaviće i u narednom periodu da sprovodi redovne i vanredne vakcinacije, kako bi se obuhvat vakcinise djece na teritoriji Glavnog grada bio još veći.

Share