Call centar! 19816 | domzdravljapgd@t-com.me

Dom zdravlja Podgorica obilježio 92 godine postojanja

Dom zdravlja Podgorica obilježio 92 godine postojanja

Dom zdravlja Podgorica je dobro organizovana zdravstvena ustanova, u kojoj se primjenjuju najsavremenije medicinske tehnologije na primarnom niovu zdravstvene zaštite  i u kojoj radi visokoprofesionalan kadar, od ljekara, do sestara i zdravstvenih saradnika. Efikasnim i kvalitetnim radom potvrdili smo da je primarna zdravstvena zaštita temelj zdravstvenog sistema u Crnoj Gori, poručio je direktor Doma zdravlja Podgorica doc.dr Nebojša Kavarić, na svečanosti upriličenoj povodom 92 godine postojanja i rada najveće zdravstvene ustanove na primarnom niovu u Crnoj Gori.

On je podsjetio na višedecenijski razvoj Doma zdravlja Podgorica i plejadu ljekara i zdravstvenih radnika koji su ga gradili i izgradili ustanovu, koja je danas ponos svih građana Glavnog grada.

Za nama je devet decenija punih entuzijazma, posvećenosti, napornog rada generacija zdravstvenih radnika, koje su gradile  zdravstvenu službu i svoje znanje, umijeće i humanost, koju nosi naša profesija, nesebično davali stanovnicima sa ovog područja, ali i šire. Svi oni dali su izuzetno veliki doprinos u razvoju medicinske struke i nauke i u Podgorici i u Crnoj Gori. Danas je Dom zdravlja Podgorica savremena zdravstvena ustanova, koja, u skladu sa najnovijim medicinskim trendovima i doktrinama pruža  visok nivo zdravstvenih usluga. Nastavićemo da unapređujemo naše znanje i struku, tehnologiju i prostor, kako bi svaki građanin dobio pravovremenu i kvalitetnu zdravstvenu zaštitu, poručio je doc. dr Kavarić.

I ove godine, već tradicionalno, uručene su zahvalnice radnicima koji su ove godine otišli u zasluženu penziju i godišnje nagrade najboljim pojedincima i organizacionim cjelinama za poseban doprinos u radu tokom 2019.godine.

PRIZNANJA ZA GODIŠNJI DOPRINOS U RADU U 2019.GODNI

Organizaciona cjelina IZABRANI DOKTORI ZA DJECU

Doktor godine- DR BILJANA FUŠTAR, specijalista pedijatar

Medicinska sestra- SONJA RAŠOVIĆ

Organizaciona cjelina IZABRANI DOKTORI ZA ODRASLE

Doktor godine – DR RADMILA BOJOVIĆ, doktor medicine

Medicinska sestra – SLAĐANA PETKOVIĆ

Organizaciona cjelina IZABRANI DOKTORI ZA ŽENE

Doktor godine – DR NATAŠA TOMAŠEVIĆ, specijalista ginekologije i akušerstva

Medicinska sestra – ANĐELA PEROVIĆ

CENTRI  ZA PODRŠKU

Priznjanja su dobili:

DR MAIDA BURDŽOVIĆ, Centar za mentalno zdravlje

RUŽA RAIČEVIĆ, fizioterapeut, Jedinica za fizikalnu terapiju primarnog nivoa

MARKO ĐURĐIĆ, psiholog, zdravstveni saradnik

NEMEDICINSKI RADNIK- Priznanje za godišnji doprinos u radu pripalo je

MLADEN VEŠEVIĆ – Jednica za sanitetski prevoz

SLUŽBA GODINE

CENTAR ZA LABORATORIJSKU DIJAGNOSTKU

SPECIJALNO PRIZNANJE

DR ALMA DREŠEVIĆ, specijalista pedijatrije- Za izuzetan profesionalan i stručni pristup za djelovanje u posebnim okolnostima

POSLOVNI PARTNER GODINE

Kompanija BTL MEDICAL MONTENEGRO Podgorica – Za izuzetnu poslovnu saradnju i doprinos u pružanju efikasnije primarne zdravstvene zaštite pacijente

Share