Tel: 020/218-077 | Call centar! 19816 | domzdravljapgd@t-com.me

Dom zdravlja Podgorica obilježio 91. godinu postojanja

Dom zdravlja Podgorica obilježio 91. godinu postojanja

Dom zdravlja Podgorica obilježio je 91.godinu postojanja.

Na svečanosti upriličenoj povodom dana osnivanja najveće crnogorske zdravstvene ustanove na primarnom nivou zdravstvene zaštite nagrađeni su zaposleni i službe koje su tokom 2018.godine dale poseban doprinos unapređenju rada ustanove. Nagrade su dobili pedijatar dr Dušica Gojković, laboratorijska tehničarka Fikreta Saratlić, nemedicinska radnica Snežana Lađić, dok je nagrađena služba Sektor za pravno – kadrovske poslove.

Veliku plaketu za izuzetan doprinos primarne zdravstvene zaštite, koji je u 2018.godini rezultirao izdgradnjom zdravstvenih objekata na teritoriji opštine, dodijeljen je Glavnom gradu Podgorica.

Direktor Doma zdravlja Podgorica doc. dr Nebojša Kavarić kazao je da je Dom zdravlja  na svoj 91. rođendan savremena zdravstvena ustanova, u kojoj zdravstvenu zaštitu dobija preko 240 hiljada građana i koja prati i primjenjuje najnovija medicinska dostignuća i pruža  visok nivo zdravstvenih usluga,

“Naše napore da unaprijedimo opseg  i  kvalitet zdravstvenih usluga prepoznaje i Vlada Crne Gore, koja nam kroz politiku Ministarstva zdravlja pruža nesebičnu podršku i pomoć, koja se ogleda nabavkom savremene opreme i obezbjeđivanjem stručnog osposobljavanja medicinskog kadra. Takođe, zahvaljujući Glavnom gradu i društveno odgovornim kompanijama, nastavljamo da proširujemo svoje prostorne kapacitete. U proteklom periodu izgrađeno je ili rekonstruisano 12 objekata Doma zdravlja Podgorica, kako u užem gradskom jezgru tako i u prigradskim seoskim naseljima, a samo tokom ove godine izdradili smo i rekonstruisali nekoliko objekata, tako da i  stanovnici Bera, Gornje Gorice, Gornje Zete i okolnih naselja i od prije nekoliko dana Zlatice, izdravstvenu zaštitu mogu da dobiju u svojim mjestima stanovanja, gdje ordiniraju izabrani doktori Doma zdravlja Podgorica”, istakao je dr Kavarić.

On je naglasio da će Dom zdravlja Podgorica nastaviti da širi sistem primarne zdravstvene zaštite, a medicinski timovi i službe stići će do svakog stanovnika Glavnog grada, kojem je potrebna zdravstvena zaštita.

 

 

Share