Tel: 020/481-900 | Call centar! 19816 | domzdravljapgd@t-com.me

Dom zdravlja Podgorica obilježava 05.maj – Svjetski dan higijene ruku

Dom zdravlja Podgorica obilježava 05.maj – Svjetski dan higijene ruku

Dom zdravlja Podgorica priključio je obilježavanju 05.maja -Svjetskog dana higijene ruku, koji je 2009.godine pokrenula Svjetska zdravstvena organizacija s ciljem da se u globalnu mrežu učlani što više zdravstvenih ustanova, koje će podsticati zdravstveno osoblje da što češće obavlja ovu najvažniju mjeru prevencije bolničkih infekcija. Do sada se u ovu međunarodnu mrežu uključilo 12 622 zdravstvenih ustanova.

Dom zdravlja Podgorica, uz preporuke za održavanje higijene ruku napravio je propagandni poster, koji je postavljen na sajt naše ustanove, sa porukama koje apostrofiraju značaj higijene i čistih ruku u obavljanju izuzetno odgovornog posla zdravstvenih radnika. Takođe, u svim objektima Doma zdravlja Podgorica, u čekaonicama i ambulantama, postavljena su dezinfekciona sredstva za suvo pranje ruku, sa uputstvom za korišćenje.

Dom zdravlja Podgorica nastaviće sa ovim aktivnostima jer većinu bolničkih infekcija je moguće prevenirati sprovođenjem postupaka higijene ruku zdravstvenih radnika u pravo vrijeme i na pravi način.

Share