Tel: 020/481-900 | Call centar! 19816 | domzdravljapgd@t-com.me

Dom zdravlja Podgorica edukativnim predavanjima za prvake obilježava Svjetski dan djeteta

Dom zdravlja Podgorica edukativnim predavanjima za prvake obilježava Svjetski dan djeteta

Povodom obilježavanja 20.novembra – Svjetskog dana djeteta, pedijatri Doma zdravlja Podgorica, posjetili su u učenike prvih razreda OŠ “Štampar Makarije”.

Izabrani doktor za djecu-pedijatar dr Biljana Raičević Fuštar učenicima je govorila značaju prevencije za očuvanje zdravlja i zdravim stilovima života. Ona je tokom edukativnog časa obijasnila prvacima koliko je za njihovo zdravlje važno pravilno održavanje lične higijene, redovno i pravilno pranje ruku i zuba, potom pravilna ishrana i redovna fizička aktivnost.

U razgovoru sa pedijatrom učenicii su bili u prilici da nauče da je pranje ruku najefikasnije oružje i najbolja preventiva od brojnih oboljenja, odnosno da je higijena ruku prva karika u lancu očuvanja zdravlja i sprečavanju širenja bolesti.

Dr Raičević Fuštar kazala je da je u najranijem uzrastu veoma važna zdrava ishrana, koja je osnovni preduslovi za njihov nesmetan rast i razvoj.S obzirom na činjenicu da je sve više djece u ranom uzrastu, koja imaju prekomjernu tjelesnu težinu, pedijatri nastoje da, kroz edukativne radionice, probude u njima svijest i odgovornost o zdravoj i uravnoteženoj ishrani i važnosti redovne i umjerene fizičke aktivnosti, što se najbolje usvaja u direktnoj interakciji.

Pedijatri iz Doma zdravlja Podgorica, u petak, 20. novembra održaće edukativnu radionicu u OŠ “21.maj”.
Svjetski dan dijeteta,ustanovila je Generalna skupština Ujedinjenih nacija 1954. godine sa ciljem da se u svim državama promoviše dobrobit dijece.

Organizaciona cjelina izabrani doktor za djecu Doma zdravlja Podgorica sa 27 izabranih timova, koji uz redovne preglede, kontinuirano obavljaju sistematske preglede i vakcinacija djece, prema kalendaru imunizacije.

Share