Tel: 020/481-900 | Call centar! 19816 | domzdravljapgd@t-com.me

Dom zdravlja Podgorica dobio priznanje za program obavezne imunizacije među teško dostupnim populacijama

Dom zdravlja Podgorica dobio priznanje za program obavezne imunizacije među teško dostupnim populacijama

Dom zdravlja Podgorica dobio je od Instituta za javno zdravlje Crne Gore Priznanje za postignute rezultate u sprovođenju programa obaveznih imunizacija među teško dostupnim populacijama, u 2011. godini. Ovo je četrvti put da je Dom zdravlja Podgorica prepoznat po svom radu i izuzetnim naporima, koje pedijatrijski timovi ulažu u vakcinaciji djece predškolskog uzrasta iz Izbjegličkog naselja na Vrelima Ribničkim. Zbog dobrih rezultata u vakcinaciji ove populacije izabrani doktori za djecu Doma zdravlja Podgorica su ovo priznanje dobili i za 2007., 2008. i 2010. godinu.

Vakcinacija djece Izbjegličkog naselja obavlja se putem kampanjskih vakcinacija, pet do devet puta tokom godine u Pedijatrijskoj ambulanti samog naselja, a obaljaju je pedijatrijski timovi Doma zdravlja Podgorica. Oni se vakcinišu vakcinama po „redovnom“ kalendaru vakcinacije, vakcinama protiv dječije paralize, difterije, tetanusa, velikog kašlja, hepatitisa B, morbila, rubele, zauški, Haemophilusa influenzae, kao i po epidemiološkim indikacijama, vakcinama protiv sezonskog gripa i Hepatitisa A, u dogovoru sa Institutom za javno zdravlje Crne Gore.

Zahvaljujući ovako čestim kampanjskim vakcinacijama i velikim naporima pedijatrijskih ekipa Doma zdravlja Podgorica, ova djeca su vakcinisana svim vakcinama po obaveznom kalendaru vakcinacije u visokom procentu.

Share