Tel: 020/481-900 | Call centar! 19816 | domzdravljapgd@t-com.me

Direktor Doma zdravlja Podgorica dr Nebojša Kavarić posjetio GO Tuzi

Direktor Doma zdravlja Podgorica dr Nebojša Kavarić posjetio GO Tuzi

Direktor Doma zdravlja Podgorica dr Nebojša Kavarić, sa saradnicima, posjetio je u četvrtak, 06. decembra, Gradsku opštinu Tuzi i u razgovoru sa predsjednikom Opštine Franjom Ljuljđurajem najavio brojne aktivnostima kojima će se unaprijediti zdravstvena zaštita stanovnika sa ovog područja.

Naredne sedmice, kako je najavio dr Kavarić, u sklopu zdravstvenog objekta u Tuzima otvoriće se Savjetovalište za dijabetes i ambulanta Centra za mentalno zdravlje.

Endokrinolozi iz Kliničkog centra dolaziće u Tuzi, kao i brojni tim psihijatara u dogovorenom terminu.

Na teritoriji ove Gradske opštine registrovano je skoro 8 000 odraslih pacijenata, oko 3 000 djece, dok je oko 1 000 žena izabralo svog ginekologa.

Od januara do sada u Domu zdravlja obavljeno je 50.000 pregleda, a obzirom da po posljednjem popisu Tuzi imaju oko 12.000 stanovnika, znači da je svaki stanovnik od početka godine pregledan najmanje pet puta – istakao je dr Kavarić.

On je podsjetio da je Dom zdravlja u Tuzima prije nekoliko godina u potpunosti rekonstruisan i dodao da je u planu obnova voznog parka i savjetovališta za mlade.

Predsjednik GO Tuzi Frano Ljuljđuraj kazao da su građani zadiovoljni zdravstvenom uslugom i najavio da postoji mogućnost da se putem donacija obezbijede sredstva za kupovinu novog rendgena.

Uvijek smo nailazili na razumijevanje, a lijepa riječ pored ljekova, kako kažu, liječi i bolesne i zdrave. Imamo zajedničku obavezu oko ograde Doma zdarvlja da se dio dvorišta ne pretvori u parking prostor i devastira. Na sreću, prostorije iznutra daleko su bolje i sadržajnije nego kako to izgleda vani – rekao je Ljuljđuraj.

Share