Tel: 020/481-900 | Call centar! 19816 | domzdravljapgd@t-com.me

Uručena donacija Ambasade SAD stanovnicima Izbjegličkog kampa na Vrelima Ribničkim

Uručena donacija Ambasade SAD stanovnicima Izbjegličkog kampa na Vrelima Ribničkim

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država uručila je danas donaciju vrijednu 50 hiljada dolara stanovnicima kampa na Vrelima Ribničkim, koji su pretrpjeli veliku materijalnu štetu nakon požara koji je izbjegličko naselje pogodio u julu.

Primopredaji ove značajne pomoći stanovnicima kampa prisustvovali su ambasadorka SAD u Crnoj Gori, Su Kej Braun,gradonačelnik Podgorice, dr Miomir Mugoša, direktor Doma zdravlja Podgorica dr Nebojša Kavarić i generalna sekretarka Crvenog krsta Crne Gore, Jelena Dubak.

U sklopu donacije su dva ambulantna kontejnera, koji su namijenjeni za pružanje osnovnih zdravstvenih usluga stanovnicima kampa.

Direktor Doma zdravlja dr Nebojša Kavarić zahvaljujući se Vladi SAD na ovoj značajnoj pomoći, istakao je da će se ovim kontejnerima uslovi rada izabranih timova umnogome poboljšati, kao i doprinijeti pružanju klvalitetnije zdravstvene zaštite.

Dr Kavarić je američku ambasadorku i gradonačelnika Mugošu obavijestio da su uslovi rada ambulante u kampu nakon požara bili znatno otežani, da se radilo u improvizovanim uslovima, ali da niko, uprkos tome, nije bio uskraćen za potrebnu zdravstvenu uslugu, jer svakodnevno ordiniraju izabrani doktori i za djecu i za odrasle.

U sklopu donacije, koju je Vlada Sjedinjenih Američkih Država uručila, preko Fonda za međunarodnu pomoć u vanrednim situacijama, osim ambulantnih kontejnera, je i kuhinjski kontejner sa pratećom opremom i aparatima, dok je dio novca iskorišćen je za nabavku 850 higijenskih paketa.

Share