Tel: 020/481-900 | Call centar! 19816 | domzdravljapgd@t-com.me

Podrška Hypo Alpe Adria banke Centru za radiološku dijagnostiku Doma zdravlja u Podgorici

Podrška Hypo Alpe Adria banke Centru za radiološku dijagnostiku Doma zdravlja u Podgorici

Oprema za rano otkrivanje raka dojke poklonjena na deveti rođendan Banke.

Podgorica, 9.aprila – U okviru obilježavanja devet godina rada u Crnoj Gori, predstavnici Hypo Alpe Adria Banke obišli su Centar za radiološku dijagnostiku Doma zdravlja u Podgorici, kojem je banka tim povodom donirala opremu za rano otkrivanje raka dojke, najsavremenijih karakteristika.

Riječ je o komori za vlažno razvijanje RTG i mammo komori, ukupno vrijednim 15,5 hiljada eura, čijim će se instaliranjem i stavljanjem u funkciju u Centru za radiološku dijagnostiku u Domu zdravlja Podgorica značajno poboljšati zdravstvena zaštita i preventiva.

Glavni izvršni direktor Hypo Banke Christoph Schoen je podsjetio da od samog početka rada u Crnoj Gori, 10. aprila 2006. godine Hypo Alpe-Adria planski u okviru svog budžeta izdvaja sredstva za podršku rada kako zdravstvenih tako i vaspitno-obrazovnih institucija, kao i događaja koji imaju za cilj promociju i očuvanje društvenih vrijednosti.

Schoen je naveo da je cilj Hypo banke da bude dio lokalnog identiteta.

– Prioritet su djeca i institucije koje vode računa o njihovom razvoju, kao i projekti od značaja za socijalnu i zdravstvenu zaštitu – kazao je Schoen, i izrazio želju da je ovo samo početak dobre saradnje sa Domom zdravlja. On je podsjetio da je riječ o banci koja razgranava poslovnu mrežu, te sa oko 200 zaposlenih, opslužuje oko 35 hiljada klijenata. Ove godine, plan je da pravnim i fizičkim licima Hypo banka odobri kredite do 55 miliona eura, i da, kao i do sada, bude dobar servis fizičkim licima, malom i srednjem biznisu, ali i da bude partner velikim kompanijama za njihove projekte. Istovremeno, klijenti su u Hypo Alpe Adria banci prepoznali jakog, stabilnog i sigurnog partnera, što je rezultiralo konstantnim rastom depozita. U sektoru stanovništva depoziti su u 2014. porasli za 11.6 miliona eura, ili skoro 15% odsto, a rastući i trend je nastavljen i u 2015. godini.

Tokom obilaska Centra za radiološku dijagnostiku, direktor Doma zdravlja Nebojša Kavarić predstavio je ovu medicinsku instituciju koja pruža usluge primarne zdravstvene zaštite za preko 250.000 stanovnika Glavnog grada Podgorice, gradskih opština Tuzi i Golubovaca, te licima, osiguranicima i stanovništvu užeg i šireg regiona.

On je zahvalio Hypo banci na donaciji, jer je bila riječ o zaista veoma potrebnoj opremi, i ukazao da je modernizacija i nabavka opreme, posebno one namijenjene za prevenciju bolesti – izuzetno važna za ovu instituciju primarne medicinske zaštite.

– Svakodnevno se u Domu zdravlja obavi preko 6000 pregleda, i nabavka savremene opreme za rano otkrivanje raka dojke, u instituciji kojoj gravitira preko 60.000 žena je od izuzetne važnosti – kazao je Dr. Kavarić.

Share