Tel: 020/481-900 | Call centar! 19816 | domzdravljapgd@t-com.me

Dom zdravlja Podgorica donirao opremu vrijednu 22.000 eura zdravstvenoj stanici u Šavniku

Dom zdravlja Podgorica donirao opremu vrijednu 22.000 eura zdravstvenoj stanici u Šavniku

ŠAVNIK – Stanovnici najmanje crnogorske opštine ubuduće će imati bolju zdravstvenu zaštitu, jer su juče dobili savremeni ultrazvučni aparat, kao i kolposkop, koje je obezbijedio podgorički Dom zdravlja.

Ministar zdravlja Miodrag Radunović najavio je da će uskoro u Šavniku biti angažovan još jedan ljekar, te da će i renovirati prilično oronulo zdanje tamošnje zdravstvene stanice.

Oprema vrijedna 22.000 eura.

Direktor Doma zdravlja Podgorica dr Nebojša Kavarić kazao je da će donacija, vrijedna oko 22.000 eura, doprinijeti efikasnijoj zdravstvenoj zaštiti. Sa ova dva aparata mogu se obavljati svi dijagnostički radiološki pregledi kao i u Kliničkom centru ili domovima zdravlja većih gradova.

– Dom zdravlja Podgorica, u saradnji sa kolegama iz Nikšića, i ubuduće će pomagati zdravstvo u Šavniku, učestvovati u adaptaciji objekta, ali i održavanju i servisiranju aparata – kazao je Kavarić.

Predsjednik opštine Šavnik Mijomir Vujačić kazao je da su se na sastavnku dogovorili o konkretnim mjerama za poboljšanje zdravstvenih usluga na tom području.

– Direktor nikšićkog Doma zdravlja dr Slobodan Tomić obezbijediće dolazak u Šavnik mladog ljekara.

Direktor Opšte bolnice u Nikšiću dr Ilija Ašanin istakao je da počinje realizacija mjesecima pripremanog projekta sveobuhvatnije i kvalitetnije zdravstvene zaštite u Šavniku.

Share