Tel: 020/481-900 | Call centar! 19816 | domzdravljapgd@t-com.me

Dom zdravlja Podgorica dobio vrijednu donaciju

Dom zdravlja Podgorica dobio vrijednu donaciju

Gospodin Dušan Maraš porijeklom iz Gradske opštine Golubovci, koji preko četiri decenije živi i radi u Americi, donirao je Domu zdravlja Podgorica vrijednu novčanu donaciju u iznosu od oko 14 hiljada eura.

– Donacija je opredijeljena u spomen moje pokojne žene, zbog čega je i usmjerena baš za unapređenje zdravlja mojih Zećana. Ja i moja porodica procijenili smo da je to oblast u koju treba ulagati i koja je svakako najznačajnija za nas i naše buduće generacije – kazao je gospodin Maraš.

Direktor Doma zdravlja Podgorica dr Nebojša Kavarić izrazio je veliku zahvalnost porodici Maraš što je donacija usmjerena za poboljšanje zdravstvene zaštite stanovnika ove Gradske opštine.

– Ovo je šesta i najvrjednija donacija koju je Dom zdravlja Podgorica dobio od mještana za svoj zdravstveni objekat u Golubovcima i koja je usmjerena za unapređenje zdravstvene zaštite stanovnika ove Gradske opštine. Po želji porodice Maraš novac će biti prioritetno usmjeren za modernizovanje službe ginekologije u Golubovcima, kupovinom novog savremenog ultrazvučnog aparata, čime će se, uz dopunske sadržaje koje već Dom zdravlja ima u zdravstvenom objektu u Zeti, značajno doprinijeti poboljšanju zdravstvene zaštite i unapređenju reproduktivnog zdravlja žena sa ovog područja – istakao je dr Kavarić, koji je gospodinu Marašu uručio zahvalnicu u ime Doma zdravlja Podgorica.

Predsjednik Gradske opštine Golubovci Dušan Radonjić, zahvaljujući se porodici Maraš, istakao je da je donacija usmjerena na pravu adresu, jer je opredijeljena za očuvanje zdravlja stanovnika ovog područja.

– Višestruko je zadovoljstvo što je naš komšija i donator, čovjek sa nešeg prostora koji živi i radi u Americi, riješio da dio svog kapitala opredijeli za razvoj mjesta u kojem je rođen. Apelovao bih na sve koji su u prilici, da slijede primjer gospodina Maraša, jer je to u ovom vremenu neophodno, a državnim institucijama neprocjenjivo značajno za bolje i kvalitetnije funkcionisanje i poslovanje – poručio je Radonjić.

Služba za odnose s javnošću
Doma zdravlja Podgorica

Share