Tel: 020/481-900 | Call centar! 19816 | domzdravljapgd@t-com.me

Američka ambasadorka u Crnoj Gori Sju K. Braun uručila vrijednu donaciju Domu zdravlja Podgorica

Američka ambasadorka u Crnoj Gori Sju K. Braun uručila vrijednu donaciju Domu zdravlja Podgorica

Komanda američkih vojnih snaga u Evropi, kroz Program humanitarne pomoći, donirala je, posredstvom Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori, Domu zdravlja Podgorica ambulantno vozilo sa pratećom medicinskom opremom i kombi kapaciteta 15 mjesta. Ambasadorka SAD – a u Crnoj Gori Sju K. Braun simbolično je uručila ključeve direktoru Doma zdravlja Podgorica dr Nebojši Kavariću.

Ova izuzetno vrijedna i nama jako potrebna donacija još jedna je potvrda privrženosti američke armije i Vlade Crnoj Gori i našim naporima da u svim segmentima postignemo rezultate koji će nas preporučiti za punopravno članstvo u EU i NATO – kazao je dr Kavarić.

On je dodao da će ova savremena terenska vozila omogućiti ljekarskim ekipama da i u nepovoljnim vremenskim uslovima stignu i do najudaljenijih i nepristupačnih seoskih područja, dok će se novim sanitetskim vozilom značajno unaprijediti sanitetski prevoz.

Američka armija spoznala je potrebe Doma zdravlja Podgorica, koji brine o zdravlju preko 230 hiljada stanovnika Glavnog grada. Američki narod brojnim humanitarnim programima, u teškim i kriznim momentima uvijek je nesebično pomagao razvoj Crne Gore, na čemu smo im neizmjerno zahvalni – dodao je direktor Doma zdravlja Podgorica.

Američka ambasadorka Sju K. Braun istakla je da je donacija još jedna u nizu humanitarnih akcija koju sprovodi kancelarija atašea za odbranu pri Ambasadi SAD – a u Podgorici na čelu sa komandantom Brusom Marfijem.

Pomoć se sastojala u vidu donacija, projekata rekonstrukcije, a cijena svih donacija u protekle četiri godine iznosila 1,25 miliona dolara – istakla je Braun.

Donacije su, kako je navela, dio dugoročnog angažmana Vlade SAD sa Vladom Crne Gore za unapređenje pripremljenosti i reagovanja u kriznim situacijama.

Share