Tel: 020/481-900 | Call centar! 19816 | domzdravljapgd@t-com.me

Agencija za međunarodnu saradnju i koordinaciju »Tika« donirala Domu zdravlja Podgorica dva ultrazvučna aparata

Agencija za međunarodnu saradnju i koordinaciju »Tika« donirala Domu zdravlja Podgorica dva ultrazvučna aparata

Turska Agencija za međunarodnu saradnju i koordinaciju »Tika« donirala je Domu zdravlja Podgorica dva savremena ultrazvučna aparata, vrijedna 30 hiljada eura, koji će umnogome doprinijeti unapređenju ovog vida dijagnostike.

Na svečanom uručenju aparata direktor Doma zdravlja Podgorica dr Nebojša Kavarić je izrazio zadovoljstvo što je Agencija “Tika” prepoznala značaj Doma zdravlja i u ovom veoma složenom vremenu po pitanju finansiranja nabavke kvalitetne i skupocjene opreme, opredijelila mu značajnu donaciju.

Novi moderni ultrazvučni aparati omogućiće dalje unapredjenje kvaliteta zdravstvene zaštite gradjanima Glavnog grada posebno na planu dijagnostike. Ultrazvučni aparati koji su i predmet ove donacije će biti maksimalno iskorišćeni i uposleni u okviru našeg centra za radiološku dijagnostiku koji je smješten na nekoliko lokacija Doma zdravlja Podgorica, na području užeg dijela grada i gradskih opština – kazao je dr Kavarić.

U vremenu finansijske krize, kako je istakao, ova donacija će značajno doprinijeti unapredjenju rada, a samim tim i efikasnijoj zdravstvenoj zaštiti što je misija i svakodnevni zadatak i cilj menadžmenta i zaposlenih u Domu zdravlja Podgorica.

Zato se još jednom zahvaljujem turskoj Agenciji za medjunarodnu saradnju i koordinaciju “Tika”, uz nadu da će već započeti razgovori o sljedećim projektima, od kojih su neki od kapitalnog značaja za našu ustanovu i gradjane Glavnog grada, biti uspješno nastavljeni i u 2013. godini, rekao je dr Kavarić i poručio da Dom zdravlja i gradjani Podgorice nijesu mogli dobiti bolji novogodišnji poklon od naroda i Vlade Republike Turske.

Koordinator Turske agencije za međunarodnu saradnju i koordinaciju „Tika“ za Crnu Goru Birol Ćetina istakao je da su tekuće godine realizovali 12 projekata u crnogorskom zdravstvu.

Ulaganja u zdravstveni sektor su najproduktivnija, jer na taj način služimo cjelokupnoj populaciji. Za svaku potrebu Doma zdravlja i ubuće smo tu, kad god zatreba – rekao je Ćetina, i dodao, da će saradnju sa crnogorskim zdravstvenim institucijama nastaviti i u 2013. godini.

Share